Увага! КАПМ оголошує набір на групи ДИСТАНЦІЙНОГО навчання! Увага! Є можливість вступу БЕЗ НМТ!
5 трендів графічного дизайну у 2020 році!

5 трендів графічного дизайну у 2020 році!

2020-09-30 15:47:20 Статті

Ми підготували добірку ключових трендів в графічному дизайні 2020 року.
Зі статті ви дізнаєтеся, що буде на піку хвилі, а що йде в минуле. Отже, яким же буде графічний дизайн завтра: Тренди графічного дизайну 2020.
Огляд тенденцій.


1. Деформація зорового уявлення

Якісний графічний дизайн привертає увагу споживача, змушує придивитися до деталей. Як досягти цього ефекту? Цільова аудиторія повинна розглядати всі подробиці, щоб дійти до суті картинки. Таким чином, можна взяти в свої союзники особливості оптичного сприйняття людини. Всі ми пам'ятаємо, про ілюзії, в які хочеться вдивлятися, складаючи в голові цільну картинку. Наш мозок влаштований так, щоб сприймати саме шаблони і патерни. Вони являють собою елементи симетрії, прямі картинки. При порушенні цих правил, мозок буде зазнавати труднощів. Виникне потреба розібратися з побаченим, проаналізувати запропонований посил. Ми будемо отримувати сигнали, завдяки яким, в 95% випадків зупинимо свій погляд на деформованому зображенні. Цим нюансом слід скористатися фахівцям в області реклами.
Специфіка даного дизайну полягає в відчутті ефекту рухомої картинки. Насправді вона являє собою статичне зображення. Воно здатне додати якоїсь грайливості, змусити користувача ретельно розглянути картинку. Цей аспект спостерігається навіть в разі, якщо мозок вже проаналізував побачене.
2. Асиметрична верстка

Який тренд користується популярністю в 21 столітті? У будь-якій сфері можна домогтися успіху, привернення уваги споживачів за допомогою руйнування шаблонів, стирання кордонів. Як приклад можна привести витончені проекти хмарочосів або музеїв. Архітектори та дизайнери починають активно втілювати в реальності все, що здавалося непоєднуване в минулому столітті. Це відноситься до округлої, виткам, заворот. На сьогоднішній момент всі ці особливості стали трендом. Причому, чим більше оригінальним здається проект, тим більш барвистим стане кінцевий результат.
Не так часто вдасться побачити подібні проекти на сторінках відвідуваних сайтів. Більшість людей переглядає ресурси з новинами, інтернет-магазини, соціальні мережі. Вони були розроблені понад п'ять років тому. І то що було модно в веб дизайні в той час, зараз вже стає похмурою класикою. На сьогоднішній день цей деструктивний зовнішній вигляд вважається по-справжньому унікальним. Можна говорити про втрату актуальності квадратними сітками. Вони здатні викликати нудьгу, але ніяк не привернути інтерес споживача. Не можна допускати подібного в сфері графічного дизайну. Тривалий час розташування елементів по симетрії вважалося стандартним рішенням, якого дотримувалися не всі дизайнери.

Через якийсь час цей стереотип піддався критичному аналізу. Його змінила асиметрія. Цей прийом можна назвати провокаційним, але він довів свою ефективність.

3. Ілюстрації талановитих авторів

2020 рік принесе з собою море можливостей для поєднання ілюстрації з фотографіями, графікою в різних стилях. Об'єкти будуть виглядати елементами справжньої ручної роботи. Їх немов швидко вирізали з паперу та зафіксували клеєм. Важливо уникнути проходження плоским, строгим правилам. Потрібно об'єднати дизайн і мистецтво, яке давно заслужило визнання простих людей. Ілюстрації, які були намальовані вручну, здатні додати родзинку будь-якого дизайну. Детальне або динамічне зображення змусить говорити про проект, як унікальному, здатному привернути увагу найвимогливіших споживачів. Все більше брендів робить ставку саме на використання артов.
Важливо розуміти, що в 2020 році все більше брендів буде використовувати цей тип ілюстрації. Це в свою чергу призведе до зниження ефективності і унікальності графіки. Слід підбирати оригінальні, абстрактні зображення, щоб бути конкурентоспроможною компанією.

4. Шаблони і текстури

На сьогоднішній день спостерігається помітне зростання застосування шаблонів і текстур, але не потрібно використовувати їх за прикладом конкурентів. Трендом 2020 року поєднання відразу декількох патернів в одному дизайні, в декількох його частинах. Користувачі віртуальної мережі стикаються з дефіцитом текстури і об'ємних зображень. З цієї причини формат повного занурення користується все більшою популярністю.

Графічний дизайн підхопив тенденції останніх років. Торжество градієнтів змінюється тріумфальним поверненням реалістичних текстур. Контури і зернистість викликають бажання доторкнутися до побаченого. Це дозволяє говорити про перспективність даного тренду, особливо, в experiental-дизайні.

5. Кольорове рішення в 2020 році

Фахівці інституту кольору Pantone запропонували назвати головним кольором 2020 року - відтінок синього. Він зазначений під номером 19-4052. Інша його назва - «класичний синій» (ClassicBlue). За словами представників Pantone даний відтінок можна охарактеризувати, як «обнадійливе присутність, здатне викликати впевненість, спокій». Даний синій колір буде асоціюватися зі стабільністю, сталістю, яких не вистачає в сучасному світі. Люди весь час кудись поспішають, втомлюються від надлишку одержуваної інформації. Їм не вистачає довірливого спілкування, чесності. Класичний синій колір допоможе заспокоїтися, зібратися з думками. Фахівці інституту кольору вирішили зробити справжній подарунок для людей. Їм хотілося, щоб споживачі не просто дізналися про головне відтінку року, а й відчули мультисенсорний досвід, який буде асоціюватися з класичним синім кольором. Були створені тематичні зображення зі звуковими доріжками, придуманий тематичний аромат, спеціальна тканина. Співпраця з представниками світових компаній дозволило придумати навіть чайну суміш, а так само мультимедійну інсталяцію на честь головного кольору року.
Важливо згадати, що інститут кольору протягом 20 років займається вибором головного відтінку року. Пророцтва експертів ґрунтуються на аналізі багатьох соціальних тенденцій, здатних вплинути на різні галузі, в тому числі, дизайн і моду.

Альбом

Підпишіться на нашу розсилку

© 2024 Київська Академія прикладний мистецтв
Ліцензії Міністерства освіти і науки України ЛВ№000865-000545, АВ№443506