Увага! КАПМ оголошує набір на групи ДИСТАНЦІЙНОГО навчання! Увага! Є можливість вступу БЕЗ НМТ!
Підготовка обличчя до макіяжу 👩‍🦳

Підготовка обличчя до макіяжу 👩‍🦳

2020-10-06 17:17:05 Статті

Підготовка обличчя до макіяжу: 5 кроків, які врятують образ!


1. Очищення обличчя перед макіяжем - це як почистити зуби після сну.

Крок, який не можна пропускати. Почніть з улюбленого гелю або молочка, щоб прибрати надлишки жиру, пил і забруднення з поверхні шкіри. Якщо ваша дерма схильна до жирності, вибирайте м'який миючий засіб, який контролює вироблення шкірного сала і делікатно відлущує (зверніть увагу на засоби з саліцилової кислотою, вона допомагає в боротьбі з жирною шкірою обличчя і висипаннями). Для сухого епідермісу найкраще підійдуть зволожуючі формули на основі гіалуронової кислоти, меду і ліпідів (жирних кислот).


2. Тонізація.

Наступним кроком після очищення повинен бути тонер. Він допоможе видалити будь-які залишилися забруднення з поверхні шкіри, а також заспокоїть, пом'якшить і освіжить. В ідеалі це правило повинно діяти для всіх типів шкіри, особливо чутливої. А для сухої шкіри також важливо підбирати засоби з поживними і зволожуючими компонентами, які відновлять її водний баланс. Ви також можете спробувати тоніки на основі рожевої води, вони дають той самий ефект сяючої шкіри, про який ми всі мріємо.


3. Зволоження.

Хороший зволожуючий крем для обличчя перед макіяжем може або врятувати, або зіпсувати всю красу. І тут також важливо правильно підібрати продукт за своїм типом шкіри. Для жирної найкраще використовувати легкі безмасляні формули з кондиціонуючим дією, а сухій шкірі підійдуть більш густі, глибоко зволожуючі консистенції.


4. Скраб для губ.

Чому важливо робити пілінг на губах? Справа в тому, що помади (особливо матові або яскравих відтінків) дуже підкреслюють будь-які тріщини, лущення і недосконалості шкіри, а скраб для губ допоможе все це прибрати.


5. Основа під макіяж!

Останнім кроком у підготовці до макіяжу буде праймер для особи, який також повинен відповідати типу і потребам вашої шкіри. Наприклад, якщо на обличчі є червоні плями або висипання, зелена база добре їх перекриє. Для шкіри з нерівними, горбистими ділянками або зморшками підійде прозорий силіконовий праймер.

Підпишіться на нашу розсилку

© 2024 Київська Академія прикладний мистецтв
Ліцензії Міністерства освіти і науки України ЛВ№000865-000545, АВ№443506